Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Légszűrők

Nem találod? Elakadtál? sad

Nyugodtan tárcsázd a +36-30-308 1078-as telefonszámot és garantáljuk, hogy készséggel válaszolunk minden kérdésedre!   wink

Mik azok a légszűrők?

A légszűrők olyan eszközök, amelyek célja a levegő tisztítása, azáltal hogy eltávolítják a káros szennyeződéseket, például por, pollen, baktériumok, vírusok és más allergének. Ezek a szűrők rendkívül fontosak lehetnek az egészséges beltéri levegő minőségének fenntartása és a légzőrendszeri problémák megelőzése szempontjából.

Milyen szűrőosztályok léteznek?

A légszűrők osztályozása általában a szűrők hatékonysága alapján történik. A két gyakori osztályozás az MERV (Minimum Efficiency Reporting Value) és az EN779 szabványok. A szűrők osztályai általában a következők:

  • G1-G4: Alacsony hatékonyságú szűrők, elsősorban nagy részecskeméretű szennyeződések számára.
  • F5-F9: Közepes hatékonyságú szűrők, finom részecskék és kisebb szennyeződések eltávolítására.
  • HEPA (H10-H14): Nagy hatékonyságú szűrők, kifejezetten finom részecskék, allergének, baktériumok és vírusok ellen.​​
  • Panelszűrők: A panelszűrők olyan típusú légszűrők, amelyek általában egy panel alakú keretbe vannak helyezve, és könnyen cserélhetők. Ezek széles körben használtak légszűrő rendszerek részeként, beleértve az otthoni fűtési, szellőztetési és klímaberendezéseket (HVAC), ipari légszűrőrendszereket, valamint kereskedelmi épületekben és egészségügyi intézményekben.

Milyen gyakran szükséges cserélni őket?

A szűrők hatékonysága idővel csökken, ezért rendszeres időközönként cserélni kell őket. A csereszükséglet az alkalmazott szűrő típusától, a környezeti feltételektől és a szűrővel szemben támasztott specifikus követelményektől függ.

Mindig fontos, hogy az adott környezeti igényeket is figyelembe vegyük a megfelelő szűrő kiválasztása érdekében.